Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с вентилатора в купето 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем с вентилатора в купето 156

Здравейте,
    След около 2 месеца зазимяване и респективно зареждане на спадналия акумулатор, се появи странен проблем с вентилатора в купето.
    Вентилатора не реагира на промяна на степените му, нито може да се изключи на 0-ва позиция. Още по-странно е, че и на изключен двигател и изваден ключ продължава да си работи...? Всички други контроли работят коректно. Наложи се да откача отново акумулатора за да не се изхаби, имам час за преглед утре.
    Някой има ли идея от какво може да е и как да го оправя?

Благодаря предварително за помощта.
    156 2.0TS '99

Колега под жабката има един "регулатор" и клемите му дават на късо и затова работи когато колата не е на контакт.

Извади го и почисти клемите и ако може сложи някакъв ограничител между кабелите, който ограничител да ги отдалечава един от друг
    Attached Files
    Last edited by kudev; d.m.y г., 22:34.
    Without heart we would be mere machines

Comment

Благодаря!

Само не се ориентирам къде е точно под жабката, под нея в таблото ли да го търся?
      156 2.0TS '99

Comment

Лягаш долу в краката на пасажера и с едно фенерче ще го видиш

Да знаеш само, че докато го свалиш е малко зор и гърч но се сваля няма се предаваш
        Without heart we would be mere machines

Comment

ОК. Благодаря, утре след прегледа съм отдолу.
          156 2.0TS '99

Comment

Първоначално публикувано от Ghosta Покажи съобщение
            ....
            Ето колега:
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38065

пс: най-отгоре в раздела има тема за често задавани въпроси, прегледай я
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Извинявам се, че ползвам темата на колегата, ама само да попитам нещо бързичко - моя вентилатор скърца ужасно на степените от 1 до 3, на 4-та духа супер силно и скърцането спира. Мисля, че има нужда от някакво смазване. Та, мога ли да го сваля въпросния вентилатор по някакъв начин и да го смажа малко, че много ме изнервя!
              Lancia Delta 1.6 i.e - ex
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                Извинявам се, че ползвам темата на колегата, ама само да попитам нещо бързичко - моя вентилатор скърца ужасно на степените от 1 до 3, на 4-та духа супер силно и скърцането спира. Мисля, че има нужда от някакво смазване. Та, мога ли да го сваля въпросния вентилатор по някакъв начин и да го смажа малко, че много ме изнервя!
                Ми свали го де
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Ми ше го сваля де... ама питам нещо особено има ли при свалянето.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Няма нищо сложно!Махаш буксата, отвиваш винта отзад който придържа вентилатора към корпуса (черен естествено за да не се вижда ) и завърташ вентилатора.Само,че сега не мога да се сетя по часовника и ли обратно беше, нека някой да ме допълни.Успех
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
                    .:: My PRECIOUS ::.

Comment

Мерси за инфото.
                      Значи е като на ланчията ми. Ще го сваля
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

..

Колеги от днес спря и моя вентилатор да духа.Прочетох всички теми из форума,за някакъв регулатор.Днеска се търтих намерих го,до него стига ток,нямах мултице,но с едно кабелче и една крушка видях че ток стига до него,свалих го и го отнесох в радио сервиз,но там ужкем специалиста нещо замери и ми каза че тези които са проблемните транзистори са здрави,как го разбра нз,и че не може да се сменят,нз как,ебах го и майстора.Та колеги дали от регулатора причината,здрав ли е ,как да разбера .Ако има някой колега от перник,да даде неговия да пробваме дали е от него,ще има почерпушка
                        Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщение
                          Колеги от днес спря и моя вентилатор да духа.Прочетох всички теми из форума,за някакъв регулатор.Днеска се търтих намерих го,до него стига ток,нямах мултице,но с едно кабелче и една крушка видях че ток стига до него,свалих го и го отнесох в радио сервиз,но там ужкем специалиста нещо замери и ми каза че тези които са проблемните транзистори са здрави,как го разбра нз,и че не може да се сменят,нз как,ебах го и майстора.Та колеги дали от регулатора причината,здрав ли е ,как да разбера .Ако има някой колега от перник,да даде неговия да пробваме дали е от него,ще има почерпушка
                          да не е самото моторче? при мен беше моторчето
                          Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

Първоначално публикувано от Ghosta Покажи съобщение
                            "......
                            Вентилатора не реагира на промяна на степените му, нито може да се изключи на 0-ва позиция. Още по-странно е, че и на изключен двигател и изваден ключ продължава да си работи...? Всички други контроли работят коректно. ......"
                            Благодаря предварително за помощта.
                            взе ми думите, бе човек...!!!!!

тъкмо ровех с намерение да пускам питане.

благодарности на отзовалите се!
                            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

..

Колеги проблема е решен,след като проверих вентилатора че работи и не е от него,сваления регулатор го отнесох на хора които разбират ,смениха ми двата транзистора,след това всичко обратно,и за 2 лв отново с парно и вентилация в колата.Даже след смяната им,усещам че е доста по силно парното и сега между степените 1,2,3,4 има разлика при преместване,а преди мейду 1,2,3 беше почти незабележима,а на 4 духаше като луда,Сега вече всичко си е на място,егати и кефа
                              Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Working...
                              X